Поліція затримала 19-річного хулігана причетного до серії підпалів у центрі Львова

Зловмисник в стані алкогольного спʼяніння підпалив низку обʼєктів в центрі

У Львові поліцейські затримали 19-річного місцевого мешканця, якого підозрюють в низці підпалів в центрі міста. Зловмисник палив будівлі в стані алкогольного спʼяніння. Про це 24 вересня повідомила пресслужба поліції Львівської області.

П’яним робив підпали

Як встановили правоохоронці, у ніч на 18 вересня 19-річний зловмисник пошкодив вікна одного з львівських навчальних закладів на вул. Театральній, намагався підпалити корпус електрощитової на розі вул. Театральної та площі Ринок. Тоді ж він пошкодив накриття фонтану зі статуєю Нептуна на площі Ринок, рекламні банери та декорації одного з кафе на вул. Театральній, а також накриття тераси та декорації ще одного кафе на вул. Братів Рогатинців. Для усіх підпалів він використовував запальничку.

Вивчивши записи камер відеоспостереження системи “Безпечна Львівщина”, поліцейські встановили місце перебування палія та затримали його. Ним виявився 19-річний житель Львова. За його словами, на момент вчинення злочинів він перебував у стані алкогольного сп’яніння” — йдеться в повідомленні поліції.

Слідчі повідомили молодику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за декількома статтями. Покарання передбачене санкцією статті — позбавлення волі на строк до 10 років. Досудове розслідування триває. Встановлюють суму збитків. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до вчинення інших подібних злочинів.