• Головна
  • Новини Львова
  • Українська Федерація Карате звинувачує начальника управління спорту Львівської міськради у порушенні етичних норм

Українська Федерація Карате звинувачує начальника управління спорту Львівської міськради у порушенні етичних норм

Антона Нікуліна підозрюють у створенні Telegram-каналу з дискредитацією Федерації

Дисциплінарний комітет Української Федерації Карате (УФК) провів розслідування діяльності анонімного каналу “Тайны УФК” у соціальній мережі Telegram. Канал був створений 14 вересня 2024 року. Там публікували інформацію стосовно діяльності керівних органів та членів Федерації. Під час розслідування встановили, що до створення каналу причетний член президії Всеукраїнської громадської організації “Українська Федерація Карате” Антон Нікулін. Про це ввечері 23 вересня повідомили на офіційній сторінці Української Федерації Карате.

“Всі зібрані докази, зокрема скріншоти, доводять, що саме Нікулін Антон Володимирович був адміністратором Telegram-каналу “Тайны УФК” на момент його створення та додавання учасників 14 вересня 2024 року. Зміна статусу адміністрування та перехід каналу на публічний режим 15 вересня не заперечує того факту, що Нікулін Антон Володимирович був ініціатором створення каналу та причетний до його початкового адміністрування, а отже, і за його наповнення”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Федерації, дисциплінарний комітет встановив, що дії Антона Нікуліна “порушують етичні норми та завдають шкоди репутації як Федерації, так і її членів, а також підривають довіру до Федерації як спортивної спільноти”. Адже, на думку членів УФК, там публікувалася “недостовірна, образлива та дискредитаційна інформація стосовно діяльності керівних органів та членів Федерації”.

Виходячи з цього, Дисциплінарний комітет вирішив ініціювати перед Президією та Загальними зборами питання позбавлення Нікуліна Антона Володимировича членства в Українській Федерації Карате, а також – ініціювати перед Президією та Загальними зборами питання виключення пана Нікуліна зі складу Президії Федерації на чергових (або позачергових) Загальних Зборах УФК”, — йдеться у повідомленні.

Довідково

Нікулін Антон Володимирович — начальник управління спорту та молодіжної політики департаменту розвитку Львівської міської ради. Навчався у Львівському державному університеті фізичної культури – 2004 р.

Досвід роботи

  • Директор дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів “Галичина” (2014-2016 рр.)
  • Працівник збройних сил України НСБЛВС МОУ тренер (з 2007 р.).
  • Старший тренер збірної команди України з карате (з 2012 р. по теперішній час).
  • Старший тренер клубу “Юніон” (з 2004 р. по теперішній час).
  • З 18.05.2017р. - начальник управління молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.
  • З 02.01.2020р. - переведений на посаду начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.
  • З 25.11.2022р. змінена назва посади на начальника управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради

Нагороди та звання

  • Заслужений тренер України (2016 р.)
  • Майстер Спорту України міжнародного класу (2003 р.).
  • Заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2019)

Державні нагороди

Орден “За заслуги” III ст. (16 серпня 2021) — за значний особистий внесок у розвиток олімпійського руху, підготовку  спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною олімпійською збірною командою України на XXXII літніх Олімпійських іграх.