Біля Собору Св. Юра у Львові зведуть 5-поверхівку та таунхауси

Новий комплекс матиме підземний паркінг та окремі дво- і трирівневі квартири у дворі

У середу, 18 вересня на засіданні архітектурно-містобудівної ради у Львові представили проєкт нового житлового будинку, який планують звести неподалік Собору Святого Юра. Йдеться про 5-поверхову новобудову з підземним паркінгом у якому облаштують автомобільний ліфт. Також у дворі будинку зведуть таунхауси.

Будинок матиме складну конфігурацію та терасу

Ще на початку червня у Львівській міській раді зареєстрували проєкт ухвали про надання в оренду земельної ділянки під будівництво цього будинку. Тоді компанія "Благо-Ш" та львів’янка Ірина Петрицька звернулися до міськради з проханням погодити проєкт на земельну ділянку, згідно з яким планувалося будівництво житлового будинку від 2 до 5 поверхів на вул. Митрополита Андрея, 12. А вже 18 вересня розробник проєкту представив його на містобудівній раді.

Територія майбутнього будівництва

Як пояснили архітектори, будинок зводитимуть на місці колишнього промислового підприємства, яке не функціонує вже близько 15 років. Основна будівля матиме 5 поверхів складної конфігурації з великою терасою на першому поверсі. Також у дворі розташують дві окремі квартири з власними входами з вулиці — одна з них матиме два поверхи, а інша трирівнева з виходом на дах.

“Це внутрішня частина кварталу, територія огороджена. Донедавна там існувало промислове підприємство. Фактично, це була база підприємства, де стояла техніка і ремонтні майстерні, але воно вже, як мінімум 15 років не працює і ці будівлі занепадають. Пропонується така структура забудови — головний будинок матиме 5 поверхів, такої складної конфігурації, а в дворі дві окремо стоячі квартири, які мають свої окремі входи з вулиць”, — розповіли на містобудівній раді.

Візуалізація проєкту

У підземному паркінгу буде автомобільний ліфт

Загалом комплекс складатиметься з 25 квартир різних типів, а також передбачено підземний паркінг на 28 місць з автомобільним ліфтом на в'їзді. Розглядають також варіант дворівневого паркінгу, але наразі у проєкті йдеться про одноповерховий підземний гараж.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Благо-Ш" створили 10 років у Львові. Фірма займається будівництвом, а її власницею є Ганна Прончак. Крім цього, Ірина Петрицька володіє компанією ТзОВ “Преміум-Буд”.