На Львівщині у чоловіка дорогою до лікарні 13 разів зупинялося серце

Парамедики провели 21 дефібриляцію під час транспортування пацієнта до лікарні Львова

На Львівщині парамедик Орест Левіцький та фельдшер Владислав Пономарьов, щоб врятувати життя пацієнту, до якого приїхали на виклик, провели йому 21 дефібриляцію. Все це відбувалося у дорозі до лікарні. Про це 19 вересня повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

“Ми отримали виклик, причиною до якого був пекучий біль в грудній клітці. Приїхавши на місце та провівши первинний огляд пацієнта, було встановлено діагноз — гострий коронарний синдром з елевацією сегмента ST, кардіогенний шок. На місці пацієнту провели антиагрегантну терапію, був введений наркотичний середник та здійснена стабілізація гемодинаміки пацієнта”, — розповів Орест Левіцький.

Після всіх проведених заходів чоловіка повезли до лікарні. За кермом “швидкої” був Андрій Кузьмичко. Проте в дорозі стан пацієнта значно погіршився.

“Сталася раптова зупинка кровообігу. Чоловік був постійно під ЕКГ-моніторингом, тож ми побачили, що це фібриляція шлуночків”, — розповів парамедик. Лікарі стали проводити дефібриляцію і після її успішного завершення пацієнта везли далі до медзакладу. “Проте таких раптових зупинок кровообігу сталося загалом, поки ми їхали у Львів, 13. Всі вони були успішно відновлені і в процесі відновлення було проведено 21 дефібриляцію”, – йдеться у повідомленні.

Хворого у важкому, але стабільному стані доставили у одну з лікарень Львова. “Станом на сьогодні пацієнт стабільний, переведений з відділення анастезіології та інтенсивної терапії в кардіологічне відділення”, — розповіли у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.