• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові відбудуться молитовні зустрічі у квартирі святого до 35-річчя виходу УГКЦ з підпілля

У Львові відбудуться молитовні зустрічі у квартирі святого до 35-річчя виходу УГКЦ з підпілля

Молитовні зустрічі будуть відбуватися щонеділі з 22 вересня до 24 листопада

З нагоди 35-ліття виходу УГКЦ з підпілля львівська квартира-музей блаженного священномученика Василія (Величковського) запрошує на цикл молитовних зустрічей. Протягом двох місяців львів’яни матимуть особливу нагоду пізнати катакомбний період діяльності УГКЦ та її провідників. Про це на своїй фейсбук-сторінці інформує працівник музею Тарас Гуль, пише “Духовна велич Львова”

“У програмі зустрічей – ознайомлення з експозицією квартири-музею та молитви до блаженного священномученика Василія. Учасники зустрічей зможуть відвідати квартиру, що була катедрою підпільної УГКЦ, та на власні очі побачити деталі побуту блаженного Василія – богослужбові речі, одяг, ризи, книги, світлини тощо”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, під час зустрічей будуть відбуватися короткі презентації нещодавно перевиданої книги владики Василія “Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі” – фундаментальної праці, за яку він був вдруге заарештований, а також збірки спогадів про блаженного Василія, повідомляють у музеї.

Молитовні зустрічі будуть відбуватися щонеділі з 22 вересня до 24 листопада 2024 року в квартирі-музеї блаженного за адресою: м. Львів, пл. Соборна, 11, кв. 3. Початок о 15:00.

Працівники музею зазначають, що вхід на зустрічі вільний, та з огляду на невелике приміщення квартири про більші групи відвідувачів просять попереджати заздалегідь. Телефон для координації та довідок: 0986238097

Відвідати музей можна з вівторка по суботу з 10:00 до 16:00. У неділю – з 13:00 до 16:00.