• Головна
  • Новини Львова
  • Під час тривоги в укритті львівського коледжу розгерметизувався вогнегасник: 4 студентів у лікарні

Під час тривоги в укритті львівського коледжу розгерметизувався вогнегасник: 4 студентів у лікарні

До лікарні госпіталізували чотирьох 15-річних дівчат

У вівторок, 17 вересня, в укритті одного з коледжів розгерметизувався порошковий вогнегасник. Інцидент стався під час повітряної тривоги, коли в укритті перебували працівники та студенти. Внаслідок вибуху чотирьох постраждалих госпіталізували до лікарні. Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги.

За даними медиків, близько 13:30 години їм надійшов виклик на вулицю Городоцьку, 195, де розташований Львівський професійний коледж моделювання і ресторанної справи. Там під час повітряної тривоги в укритті розгерметизувався вогнегасник. Дітей, які були найближче до вогнегасника, госпіталізували до лікарні із діагнозом "отруєння невідомою речовиною".

“Там розгерметизувався порошковий вогнегасник. Діти, які були найближче, вдихнули цей порошок і почали кашляти. Викладачі одразу викликали швидку. Чотирьох дітей завезли у лікарню на Орлика з діагнозом — отруєння невідомою речовиною. Зараз вони проходять обстеження”, — розповіли LVIV.MEDIA у швидкій допомозі.

Як уточнили LVIV.MEDIA у пресслужбі Першого ТМО, внаслідок інциденту постраждали чотири 15-річні студентки — зараз вони у лікарні Святого Миколая. Вони скаржилися на нудоту, запаморочення та втрату свідомості. Їхній стан оцінюється як середньої важкості, медики надали усю необхідну допомогу та госпіталізували постраждалих у відділення для подальшого спостереження. Згодом двох дівчат відпустили додому. До поліції наразі ніхто не звертався, рятувальників також не залучали.

Згодом ситуацію прокоментував керівник відділу професійної освіти Львівської міської ради Богдан Іванусь, який уточнив, що вогнегасник впав та впав і здетонував.

“Вогнегасник пусковою частиною впав донизу, що спричинило випуск вуглекислого газу. Через концентрацію випарів дівчата, які перебували найближче до вогнегасника, вчаділи. За яких обставин вогнегасник опинився на землі, поки що невідомо”, — зазначив Богдан Іванусь.

Відразу після цього працівники закладу евакуювали учнів з укриття і перевели в інші, безпечні, приміщення.