• Головна
  • Новини Львова
  • Директора таксі-служби у Дрогобичі оштрафували за опір поліції під час перевірки військового обліку

Директора таксі-служби у Дрогобичі оштрафували за опір поліції під час перевірки військового обліку

Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Порушник облаяв поліцію, шарпав та штовхав правоохоронців і намагався втекти з службової машини

Дрогобицький райсуд постановив оштрафувати директора служби таксі за злісну непокору правоохоронцям. Чоловік не оновив дані в ТЦК, через це до нього на підприємство прибула поліція. При затриманні директор лаявся, штовхав і шарпав поліцейських, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 16 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, 27 липня вранці поліцейські прибули на підприємство ТОВ “EXPRES taxi 2020”, що на вулиці Пилипа Орлика в Дрогобичі. “Підставою явки на підприємство … слугувало те, що у них було письмове звернення Дрогобицького РТЦК про те, що ОСОБА_1 (директор служби таксі) порушив строки проходження періодичних медичних оглядів, не оформив військово-облікові документи,” — йдеться в постанові. Директор служби таксі, Андрій К., відмовився виконати розпорядження правоохоронців щодо прибуття до ТЦК.

Поліцейські забризкали очі порушнику

Як стверджували правоохоронці, Андрій К. поводився агресивно, лаявся та намагався по дорозі втекти з поліцейської машини. Крім того, Андрій К. хапав одного з поліцейських за форму та штовхав. Відтак поліцейські забризкали очі нападнику газовим балончиком та, одягнувши кайданки, доставили до поліцейського відділку.

Адвокат підсудного вимагав закрити справу, мовляв, його клієнт надав дані з системи “Резерв+”, які свідчать про оновлення інформації та відсутність заборгованостей перед ТЦК. Попри це, “в подальшому до ОСОБА_1 було застосовано силу працівниками Дрогобицької поліції та затримано в адміністративному порядку”. Надалі у відділку Андрію К. вручили повістку.

Попри аргументи захисту, суд визнав директора таксі-служби винним у злісній непокорі законній вимозі поліцейського. Порушнику призначили штраф у розмірі 170 гривень. Постанову суду можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.