• Головна
  • Новини Львова
  • Поширював місця роздачі повісток: у львівського адміністратора Telegram-каналу конфіскували Iphone

Поширював місця роздачі повісток: у львівського адміністратора Telegram-каналу конфіскували Iphone

Обвинувачений обійшовся умовним терміном

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок Андрію К., який перешкоджав діяльності українським військовим, адже чоловік був адміністратором Telegram-каналу з місцями роздачі повісток. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 16 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Перешкоджав діяльності військовослужбовців

Як йдеться у вироку, Андрій К. впродовж пів року — з середини січня по кінець червня 2024 року, поширював у відкритому Telegram-каналі, із понад 1700 підписниками, точну годину і місце розташування військовослужбовців ТЦК та СП.

Поширення інформації щодо місця перебування військовослужбовців ТЦК та СП перешкоджало законній діяльності. Це призводить до розкриття форм та методів виконання мобілізаційного плану, зриву мобілізаційних заходів, а також підривають авторитет ЗСУ у суспільстві. Це сприяло ухиленню громадянами від виконання визначених Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” обов`язків” — йдеться у вироку.

Між підсудним та прокурором була підписана та затверджена угода про визнання винуватості. За умовами договору Андрій К. повністю визнав свою вину. Відтак суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили пʼять років позбавлення волі, однак звільнили від покарання та призначили два роки іспитового строку. Iphone, яким користувався Андрій К., конфіскували в дохід держави. Ноутбук Lenovo обвинуваченому повернули.