Львівські хірурги видалили пухлину молочної залози у 66-річного чоловіка

Пухлина сягала 8 см, але чоловік думав, що його натер пасок безпеки в авто

Львівські хірурги успішно прооперували 66-річного пацієнта у якого діагностували рідкісне для чоловіків захворювання — рак молочної залози. Про це 16 вересня повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

У чоловіків така недуга зустрічається в 100 разів рідше за жінок

Півтора року тому 66-річний Орест Стахів відчув дискомфорт в області лівої ареоли, але не звернув на це уваги, думаючи, що причина — в натиранні паском безпеки. Згодом його дочка помітила зміни в кольорі грудей і наріст біля соска, після чого вони звернулися до лікарів.

У Лікарні Святого Пантелеймона діагностували рак молочної залози — рідкісне захворювання для чоловіків, яке зустрічається в 100 разів рідше, ніж у жінок. Пухлина досягала 8 сантиметрів і почала розпадатися, тож операція була терміновою. Лікарі вирішили оперувати чоловіка у два етапи.

 “Ми виконали мастектомію. Тобто видалення молочної залози разом із пухлиною та частиною грудного м'яза. Далі – провели лімфодисекцію. Це видалення пахвових лімфовузлів, адже саме через них поширюється хвороба. Це потрібно було обов’язково зробити, аби уникнути рецидиву”, – розповідає про перший етап операції Ярослав Вовчанський, онкохірург Лікарні Святого Пантелеймона.

Потім реконструктивні хірурги відновили ділянку грудей за допомогою пластики. Операція пройшла успішно, і через 10 днів Орест повернувся додому. Попереду на нього чекає подальше лікування.