На території заводу “Львівсільмаш” зведуть офісний центр

Стару будівлю котельні заводу перебудують під офіси

У Львові на території заводу “Львівсільмаш” планують будівництво офісного центру. Для цього пропонують провести реконструкцію непрацюючої котельні, щоб перебудувати її під новий комплекс. Про це у п’ятницю, 13 вересня, повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету.

Розміри будівлі не будуть змінювати

За його словами, стару будівлю котельні переобладнають під багатофункціональний офісно-громадський центр. Роботи передбачають облаштування офісних приміщень без зміни зовнішніх розмірів будівлі. Також тут повинні облаштувати інфраструктуру.

“Це територія колишнього заводу “Сільмаш”. Ця котельна має дуже виразні історичні риси. На жаль, на сьогоднішній день, будівля руйнується. Для того, щоб врятувати весь потенціал, який є в цій будівлі, пропонується адаптувати її без виходу за межі контуру будівлі під офісну функцію. Облаштувати там необхідну інфраструктуру, зробити доступність для маломобільних груп населення“, — пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Наявний стан будівлі
Візуалізація проєкту

Дозвіл на будівництво отримає фірма ТзОВ “Народна-5”, яку за даними аналітичної системи YouControl створили лише рік тому та зареєстровали за тією ж адресою, де розташований завод “Львівсільмаш”: вул.Городоцька, 207. Компанія займається виробництвом будівельних металевих конструкцій. Її власницею є Євгенія Сабашук.

Нагадаємо, у Львові планують забудувати території складів та виробничих цехів заводу “Львівсільмаш”. У травні п’ять компаній, які належать співвласнику заводу “Львівсільмаш” звернулися до Львівської міськради для отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою на цю територію. Усі компанії належать Іллі Сабашука, а лише одна компанія ТзОВ “Народна-5” належить Євгенії Сабашук.