Шість львівських аптек платитимуть лише 25% орендної плати

Для цього їм надали зменшувальний коефіцієнт

Депутати Львівської міської ради на сесії вирішили фінансово підтримати аптеки міста, які виготовляють ліки за рецептами. Про це 12 вересня поінформувала пресслужба ЛМР.

Йдеться про встановлення таким аптекам – а їх у місті є шість, зменшувального коефіцієнта за оренду комунальних приміщень. Їм доведеться платити лише чверть плати за користування приміщенням.

Під час дії воєнного стану аптеки, які виготовляють ліки, переживають складний період, і їм дуже важко сплачувати орендну плату. Дуже багато мешканців, особливо пенсіонерів і соціальних категорій, звертаються в такі аптеки, і є досить великий попит на ліки, які готуються в цих аптеках. Тому місто прийняло рішення допомогти аптекам у їхній діяльності й зменшити їм орендну плату до 25% до кінця дії воєнного стану”, — пояснила Лілія Сторож, керівниця міського управління комунальної власності.

За словами чиновників, ці заклади виготовляють ліки під індивідуальні замовлення, мають значний попит серед мешканців, а також виготовляють ліки й для інших областей України. Тому місто підтримує діяльність цих аптек.