• Головна
  • Новини Львова
  • На Кульпарківській у Львові впровадили “зелену хвилю” для пришвидшення проїзду авто

На Кульпарківській у Львові впровадили “зелену хвилю” для пришвидшення проїзду авто

Синхронізували роботу чотирьох світлофорів

На вул. Кульпарківській запрацювала “зелена хвиля”. Це пришвидшить проїзд авто на світлофорах. Про це 12 вересня повідомили у Львівавтодорі.

На вулиці Кульпарківській скоординували світлофорне регулювання. Йдеться про синхронізацію роботи чотирьох світлофорів:

  • Кульпарківська – вул. Садова;
  • Кульпарківська – Психіатрична лікарня;
  • Кульпарківська – вул. Перфецького;
  • Кульпарківська – ТЦ “Ашан”.

Координація режиму “зелена хвиля” працює у напрямку на виїзд з міста від вул. Кульпарківська – вул. Садова до вул. Кульпарківська – ТЦ “Ашан”. “Режим “зелена хвиля” передбачає почергове увімкнення дозвільного сигналу на кожному світлофорному об’єкті. У міжпіковий період це допоможе покращити транспортну ситуацію на вказаній ділянці вул. Кульпарківської, зменшивши затримки і черги авто перед цими світлофорними об’єктами”, — йдеться у повідомленні.

Як пояснив заступник директора ЛКП “Львівавтодор” Роман Кіндер, у години пік існуватимуть певні затримки в русі перед світлофором на вул. Кульпарківська – ТЦ “Ашан”. “Це пов’язано з тим, що після світлофорного об’єкта розміщується нерегульований пішохідний перехід і рух пішоходів може зупиняти групи транспортних засобів, що проїхали на зелений сигнал. А також перетином магістральних вулиць у вигляді кільцевої розв’язки (вул. Кульпарківська – вул. Виговського), пропускна здатність якої наближається до максимуму через високу завантаженість підходів з вул. Виговського, вул. Кульпарківська та вул. Володимира Великого”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Львові оптимізували рух на вулиці Володимира Великого.