У Львові створюють новий медуніверситет Unbroken University

Засновником університету буде Перше ТМО Львова

У четвер, 12 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати таки погодили рішення про створення нового медичного університету Unbroken. Засновниками університету стануть Перше ТМО Львова та благодійний фонд “Незламні”. Створення нового навчального закладу обумовлено зростанням потреби у висококваліфікованих вузькоспеціалізованих медичних кадрах.

Медуніверситет спрямований на післядипломну медичну освіту

“Підготовка медичних фахівців, особливо післядипломної освіти — це є питання нашого виживання. Оскільки ми маємо достатньо серйозний науковий потенціал в нашому Першому ТМО, який готовий тим зайнятися, то треба їм дозволити це робити. Так, це складна дорога, але вона має право на життя”, — заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Статут вищого навчального закладу "Unbroken University" мають погодити на постійній комісії охорони здоров’я та соціального захисту і постійній комісії фінансів та планування бюджету.

Зазначимо, що на попередній сесії, 23 липня, міські депутати не підтримали створення університету через невизначеність у питанні його функціонування. Тоді під час обговорення депутати міськради зауважили, що не мають достатньо інформації про майбутній університет, щоби прийняти рішення, тому вирішили перенести розгляд проєкту. Цього разу, на сесії знову не повідомили ніяких уточнюючих деталей роботи університету, але депутати таки підтримали його створення.