У Львівському книжковому форумі візьме участь відомий письменник Салман Рушді

Літературний форум пройде у Львові 3-6 жовтня

11 вересня Львівський книжковий форум оприлюднив свою цьогорічну програму. Книжковий форум пройде у Львові 3-6 жовтня.

Цього року подія повертається з фокусною темою «Сила спільнодії». На фестиваль приїдуть учасники з 18 країн. Зокрема, участь у 31 Книжковому форумі візьме відомий британський письменник індійського походження, лауреат Букерівської премії Салман Рушді. Зустріч з ним відбудеться 5 жовтня у Пороховій вежі. Про це йдеться на сторінці 31 Lviv BookForum у мережі.

Відвідувачі зможуть долучитись, зокрема, до дискусій за участі лауреатки Пулітцерівської премії та Оскара Василіси Степаненко, головного редактора видання “Нью-Йоркер” Девіда Рімніка, письменника та військовослужбовця Артема Чеха, Оксани Забужко, Вахтанга Кебуладзе, Ярослава Грицака та інших діячів літератури, мистецтва та культури.

Довідка: Салман Рушді́  — британський письменник індійського походження, критик, публіцист, президент американського ПЕН-центру, автор низки всесвітньо відомих творів.

За роман «Сатанинські вірші» іранський духовний лідер аятола Хомейні, визнавши книгу блюзнірською і віровідступницькою, закликав стратити автора. За голову письменника різні радикальні ісламські організації призначали нагороди, їхня величина доходила до 2,8 мільйона доларів.

Переслідувалися всі, хто брався видавати або продавати роман. Від рук релігійних екстремістів загинув перекладач «Сатанинських віршів» японською мовою, були поранені італійський перекладач і норвезький видавець. В Англії були підірвані бомби біля магазина фірми «Penguin Books», де книга була виставлена на продаж. У 2022 році письменника важко поранили після нападу під час виступу в Нью-Йорку.