Євген Бойко може втратити повноваження депутата Львівської міськради

Євгена Бойка хочуть призначити керуючим справами виконкому

Директора департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради Євгена Бойка призначать на посаду керуючого справами виконавчого комітету мерії. Відповідний проєкт ухвал оприлюднили 11 вересня на офіційному порталі міської ради Львова.

Бойко замінить на посаді Наталію Алєксєєву

У четвер, 12 вересня, відбудеться сесія міської ради — проєкт ухвали про призначення Євгена Бойка не внесений у сформований порядок денний, оскільки його оприлюднили за день до пленарного засідання. Однак, як розповів Євген Бойко LVIV.MEDIA, саме за день до сесії збирається колегія ради, на якій можуть вносити зміни до порядку денного.

“Міський голова приймає кадрові рішення, тому я вам цього не прокоментую. У нас зараз буде засідання колегії, яка збирається перед сесією та розглядає всі питання порядку денного, до повноважень колегії також входить формування порядку денного”, — пояснив Бойко у коментарі LVIV.MEDIA.

Як вказано у проєкті ухвали рішення про призначення Євгена Бойка на посаду керуючого справами виконкому розглянуть за пропозицією мера Львова. Бойко замінить на цій посаді Наталію Алєксєєву. Через призначення його депутатські повноваження повинні достроково припинити — “згідно з чинним законодавством передбачена така процедура”, — пояснив Бойко.

Що відомо про Євгена Бойка

У 2013 році Євген Бойко пройшов стажування в рамках програми "Перший кар'єрний крок" у Львівській міськраді. У 2015 році він перебував на посаді начальника управління внутрішньої політики департаменту "Адміністрація міського голови". Вже через рік його призначили заступником директора адміністрації, а у 2019 році він офіційно її очолив і до сьогодні працює директором департаменту "Адміністрація міського голови". На місцевих виборах-2020 він пройшов до Львівської міської ради від партії "Самопоміч".