Львівський школяр виборов золоту медаль на Міжнародній економічній олімпіаді

Маркіян Мазур посів четверте місце серед учасників із 18 країн

Маркіян Мазур зі Львова здобув золоту медаль на міжнародному фіналі Економічної Олімпіади 2024, що відбувся у грецькій Олімпії. Школяр посів четверте місце серед 85 учасників з 18 країн. Про це LVIV.MEDIA повідомили в ГО Bendukidze Free Market Center (Центр Бендукідзе), яке є організатором олімпіади в Україні.

Одинадцятикласник навчається у Львівському фізико-математичному ліцеї при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Він став фіналістом серед 97 тисяч учасників, що змагалися у національних відборах.

Міжнародний фінал Економічної Олімпіади

Фінал складався з трьох етапів. У першій частині учасники розв‘язували дев‘ять відкритих запитань з економіки та фінансів. Друга частина включала 45 тестових запитань. До третього, усного етапу пройшли лише 10 найкращих учасників за сумарними результатами попередніх завдань.

Українські фіналісти

Україну представляли 5 школярів, зокрема:

● Маркіян Мазур, Львівський фізико-математичний ліцей;

● Олександр Єсін, Обласний науковий ліцей у Рівному;

● Єлізавета Стрілецька, Фінансовий ліцей у Києві;

● Петро Пелих, Львівський фізико-математичний ліцей;

● Мар’яна Дюлай, Тернопільський класичний ліцей

українські фіналісти Міжнародної Економічної Олімпіади

Переможцем цьогорічного фіналу став представник Польщі Шимон Яцковський. Троє учасників національної команди з України отримали бронзові медалі за фініш у топ-50. Це Олександр Єсін, якому не вистачило 1 балу для того, щоб увійти в топ-30 і отримати срібну медаль, Петро Пелих та Мар’яна Дюлай.