Колишній соліст Львівської опери Олег Петрик придбав за 2,5 млн приміщення у Львові

Артист балету був причетний до скандалу з гастролюванням львівської балетної трупи з російським репертуаром

У понеділок, 9 вересня, компанія “Левімпекс”, якою керує колишній соліст Львівської опери, професор ЛНУ, Олег Петрик, придбала на онлайн-аукціоні нежитлові приміщення на вулиці Стефаника у Львові. Недалеко від придбаних приміщень, на тій же вулиці, працює Львівська академія танцю Олега Петрика.

Два нежитлові приміщення загальною площею 19,2 кв. м розташовані на першому поверсі будинку, що на вулиці Стефаника, 16. Приміщення не належать до архітектурної спадщини, та є у задовільному стані. Львівська міськрада виставила лот на продаж за 907 тис. грн, та продати вдалось більш ніж удвічі дорожче.

За лот змагалися два представники факультету культури ЛНУ

За право придбати приміщення позмагались два представники кафедри режисури та хореографії Франкового вишу: Софія Маркевич (за даними сайту факультету, займає посаду асистента та старшого лаборанта кафедри) та ТОВ “Левімпекс” (компанією керує професор кафедри Олег Петрик). Ще на етапі початкових заявок Маркевич запропонувала 1 320 100 грн, тоді як суперник на понад мільйон більше. Впродовж аукціону учасники не підіймали ставок і за 2 555 555 приміщення придбало “Левімпекс” Петрика.

За даними аналітичної системи YouControl, компанія займається театральною та концертною діяльністю. Керівником є Олег Петрик, а засновниками Ірена Галун (99,9%) та Сергій Трегубов (0,01%). Зареєстроване товариство у Дрогобичі та діє понад 8 років.

Олег Петрик

Олег Петрик. Фото: Факультет культури і мистецтв

Олег Петрик — професор ЛНУ ім. І. Франка, кандидат мистецтвознавства та колишній соліст Львівської опери. Був причетний до скандалу з гастролями львівської балетної трупи, яка мала в репертуарі твори російського композитора. Згодом Петрик свою діяльність у Royаl Lviv Ballet спростував. Окрім “Левімпекс”, Олег Петрик є власником та керівником Львівської академії танцю, яка зареєстрована на тій же вулиці, що й придбані приміщення. Також професор є співвласником та керівником ТРК “Відродження” та керівником творчої спілки “Прем’єра”.