Депутата Зінкевича призначили завідувачем Олеського замку

Раніше Ігор Зінкевич працював у поліції та Галереї мистецтв

Ігоря Зінкевича офіційно призначили завідувачем Музею-заповідника “Олеський замок”. Наказ про його призначення вже підписаний, і він розпочав виконання своїх обов’язків. У п’ятницю 6 вересня депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич підтвердив інформацію LVIV.MEDIA.

Основні його обов’язки — господарська система замку

За словами Зінкевича, перші дні на новій посаді він вивчав документацію та знайомився з колективом. Зараз триває процес оцінки виконаних і незавершених завдань, які тепер під його відповідальністю.

"Завідувач — це людина, яка відповідає загалом за замок, як за приміщення, так і за цінності. Коли я пішов з поліції працювати в Міністерство культури, всі також казали, що це не мій керунок. Я не є реставратором, дійсно це правда. Я не є лектором-екскурсоводом. Я є більше по господарській системі, тобто забезпечення життєдіяльності даного будинку і все що з ним пов’язано, щоб він функціонував”, — пояснив LVIV.MEDIA Ігор Зінкевич.

Олеський замок (фото Ігоря Зінкевич)

Серед основних своїх завдань на новій посаді Зінкевич виділив підготовку Олеського замку до зими, адже є проблеми з енергетикою, оскільки замок опалюється електричними котлами. А також контроль за реставраційними роботами. Ігор Зінкевич також розповів, що нова посада потребує частого перебування на місці: "Близько 1 години 10 хвилин мені треба, щоб доїхати зі Львова до замку. Я буду приїжджати додому пізніше, близько 19:20. Дружина мене підтримала, вона знає потреби збереження нашої історії, і я їй за це вдячний", — додав Зінкевич.

Раніше Ігор Зінкевич працював помічником генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, а тепер офіційно переведений на повну ставку як завідувач Олеського замку. Попередній завідувач тепер працює помічником генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Як пояснив Зінкевич, конкурс на посаду завідувача не проводився, оскільки керівник галереї Петро Возняк мав право на призначення.

Що відомо про Ігоря Зінкевича

Ігор Зінкевич — депутат Львівської міської ради. Вперше пройшов до мерії у складі депутатів попереднього скликання від партії “Укроп”, яка на місцевих виборах у 2015 році висунула Зінкевича, як кандидата на міського голову Львова.

Вдруге на місцевих виборах-2020 він пройшов до Львівської міської ради від партії Варта, офіційно — член цієї партії. Засновник сайту “Варти-1”, з жовтня 2019 року працював у Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, директором якої є Тарас Возняк. А перед цим був на посаді інженера-програміста Нацполіції Львівщини за власним бажанням.