Господарський суд скасував право власності на неіснуючу автомийку у Львові

Автомийка нібито була розташована на комунальній земельній ділянці

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до приватного підприємства “Місто Лева”. Міська рада вимагала скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлову будівлю, яка нібито розташована на земельній ділянці за адресою вул. Хлібна, 5а. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому 5 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Перешкоджали користуватись земельною ділянкою

Як йдеться у рішенні суду, на земельній ділянці була зареєстрована автомийка загальною площею 113 кв.м, яка належить приватному підприємству “Місто Лева”. Міська рада зазначала, що вона — власник земельної ділянки на вул. Хлібній, 5а й не надавала згоду на її передачу у користування чи у власність ПП “Місто Лева”. Крім того, під час обстеження ділянки виявилось, що будівлі автомийки не існує. Приватне підприємство просило відмовити у задоволенні позову.

Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив позов ЛМР й зобовʼязав припинити право власності на неіснуючу будівлю, щоб усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою. Також ПП “Місто Лева” зобовʼязане заплатити понад 3 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.