У мерії виділили 3 млн на прибирання руїн після ворожої атаки у Львові

Гроші використають на вивіз уламків та будівельного сміття

У четвер, 5 вересня, на позачерговому засіданні комісії фінансів Львівської міської ради депутати погодили виділення 3 млн грн на вивіз будівельного сміття, уламків та пошкоджених конструкцій будинків, які зруйнували внаслідок ворожої атаки по місту.

Вивозитиме сміття комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс"

Після ракетних ударів 4 вересня у Львові постраждали 188 будинків, декілька з них зазнали серйозних руйнувань. Унаслідок цього утворилася велика кількість будівельних відходів, які заважають проведенню відновлювальних робіт. Кошти потрібні для оперативного прибирання сміття та відновлення постраждалих територій.

“Маємо одне термінове питання. Надійшло звернення від Департаменту житлового господарства та інфраструктури щодо виділення коштів на навантаження та перевезення відходів, що утворилися у зв’язку з руйнуванням будівель внаслідок ракетних ударів 4 вересня. Необхідна сума — 3 млн 69 тис. грн”, — пояснила голова комісії Наталія Шелестак.

Нагадаємо, 4 вересня на ліквідацію наслідків ворожої атаки у Львові виділили 60 млн грн. З них 30 млн грн виділили з резервного фонду міського бюджету, а ще 30 — з обласного. Додамо, у ніч на 4 вересня російські військові завдали комбінований удар по Львову. Внаслідок влучань у житлові будинки загинуло семеро людей, серед них дитина. 5 вересня у місті оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок російської атаки.