Ще одна компанія допоможе відновити зруйновані росіянами будинки у Львові

Компанія Meest Group виділила 2 млн грн на відбудову пошкоджених внаслідок атаки будівель

Уже четверта компанія погодилася допомогти Львову відбудувати зруйновані внаслідок російської атаки у середу, 4 вересня, будівлі. Лише за першу добу місто отримало 11 млн грн підтримки від трьох міжнародних і вітчизняних фірм, згодом до них доєдналася ще одна організація.

Компанія Meest Group приєдналася до відновлення будинків, які напередодні знищила країна-агресорка Росія. Організація виділила 2 млн грн допомоги.

Нагадаємо, внаслідок атаки, пошкоджень зазнали 188 споруд, у 154 з них жили люди. Два десятки будівель перебувають у критичному стані. На відбудову потрібні значні кошти, тож місцева влада звернулася з проханням надати фінансову підтримку. На цей заклик відгукнулися три компанії. Зокрема:

  • Данська пивоварна компанія Carlsberg. Вони задекларували внесок у розмірі 50 000 євро.
  • Благодійний фонд Шона Пенна в Україні CORE. Організація гарантує 100 000 доларів, що спрямують на відновлення пошкоджених росіянами будівель.
  • Львівські компанії — “Кормотех” та Enzym Group. Вони виділили 5 млн грн

Окрім організацій, які пожертвують гроші, допомогу у відбудові запропонував Національний інститут польської культурної спадщини Polonika. Там заявили, що долучаться до проєктів із захисту пам’яток Львова та процесу відновлення зруйнованих будівель.