Троє дітей перебувають в реанімації після ворожої атаки на Львів

Загалом у лікарнях Львова перебувають 26 пацієнтів, а обласних медзакладах — 28

Вранці четверга, 5 вересня, у лікарнях Першого медоб’єднання Львова перебувають 26 пацієнтів, які постраждали внаслідок ракетних ударів по місту. Десятеро з них у реанімаціях. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Найважче поранення у 22-річної дівчини

  • 7 осіб перебувають у лікарні Святого Пантелеймона.
  • 11 пацієнтів у лікарні Святого Луки.
  • 8 дітей — у лікарні Святого Миколая.

Десятеро пацієнтів у важкому стані перебуває у відділеннях інтенсивної терапії, серед них троє дітей. Більшість пацієнтів доставили до лікарень з травмами грудної клітки та черевної порожнини, а також з осколковими пораненнями голови, шиї та кінцівок.

“Серед найважчих випадків – 22-річна дівчина, у якої кардіохірурги з великими зусиллями вилучили уламок, що знаходився біля серця. Наразі її стан стабільний”, — розповів завідувач відділення невідкладної медичної допомоги Лікарні Святого Пантелеймона Сергій Іщук.

Як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, у обласних лікарнях перебувають 28 постраждалих. З них – семеро дітей. Стан 7 пацієнтів стабільно важкий, без загрози життю.

За минулу добу до лікарень було госпіталізовано 54 пацієнтів, 28 з них вже отримали необхідну допомогу та виписані додому. Нагадаємо, у ніч на 4 вересня російські військові завдали комбінований удар по Львову. Внаслідок влучань у житлові будинки загинуло семеро людей, серед них дитина. Також до лікарень звернулись десятки львівʼян. Через російську атаку пошкоджено 154 житлових будинки.