На ліквідацію наслідків ворожої атаки у Львові виділили 60 млн грн

30 млн грн виділили з резервного фонду міського бюджету, а ще 30 — з обласного

У середу, 4 вересня, комісія фінансів Львівської міської ради погодила виділення 30 мільйонів гривень для компенсації мешканцям будинків, які постраждали від ранкової атаки ворога. Гроші виділили з резервного фонду міського бюджету. Крім цього, очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про скерування 30 млн грн з резервного фонду обласного бюджету.

Кошти, які виділили у мерії підуть на оплату встановлення або відновлення вхідних дверей і вікон у житлових будинках, які зазнали пошкоджень внаслідок ранкового комбінованого удару. Постраждалі можуть отримати часткову компенсацію за ці витрати. За розрахунками, за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч.

Гроші з обласного бюджету скерують на подолання наслідків сьогоднішньої атаки ворога по Львову. “Спільними зусиллями відбудуємо усі будинки, медзаклади та школи. Відновимо памʼятки архітектури. Лише людей не повернемо і це страшна трагедія для всієї нашої області”, — пояснив Козицький.

Близько 50 людей потребують тимчасового житла

Перший заступник міського голови Андрій Москаленко повідомив, що наразі формують список людей, які потребуватимуть тимчасового житла — чиї квартири повністю зруйновані. Документи від постраждалих вже приймаються у ЦНАПах міста.

“Зараз ми формуємо список тих, хто потребуватиме житла. Таких людей може бути близько 50. Сьогодні їм буде запропоновано проживання у готелі, або іншому форматі, який вони оберуть. Це буде тимчасово на день-два. Далі, на засіданні виконавчого комітету ми затвердимо рішення про надання компенсації за оренду житла — 10, 12, 15 тис. грн в залежності від розміру квартири”, — сказав Андрій Москаленко.

Учнів переведуть до інших шкіл

Голова комісії Наталія Шелестак додала, що постраждали також школи та медичні установи, однак рішення щодо виділення коштів на їх відновлення прийматимуть додатково. Крім цього, 500 учнів зі шкіл, які постраждала від обстрілу, тимчасово переведуть до інших навчальних закладів, про що мешканців згодом повідомлять.

Нагадаємо, через російську атаку пошкоджено 154 житлових будинки, повідомив перший заступник міського голови, Андрій Москаленко. У ніч на середу, 4 вересня, Львівщину атакували російські ракети та безпілотники. Внаслідок ворожого обстрілу було два важкі влучання по житлових будинках, у Львові постраждали 64 людей. Ще семеро осіб загинули, серед них дитина.