• Головна
  • Новини Львова
  • Міська рада домоглась виселення спілки інвалідів з комунального приміщення у Львові

Міська рада домоглась виселення спілки інвалідів з комунального приміщення у Львові

Громадська організація займала приміщення на вул. Городоцькій

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради до Громадської організації “Спілка інвалідів Львівської залізниці”. Міська рада вимагала, щоб суд виселив громадську організацію з приміщення на вул. Городоцькій, 147. Про це йдеться у рішенні, яке опублікували 3 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Самовільно зайняли приміщення

Як йдеться у рішенні, позовні вимоги міська рада обґрунтувала тим, що ГО “Спілка інвалідів Львівської залізниці” безпідставно користувалась нежитловим приміщенням загальною площею 44 кв м на вул. Городоцькій, 147. Також представник Львівської міськради зазначив, що відповідач відмовився укласти договір оренди на це приміщення.

Громадська організація натомість стверджувала, що користується спірним приміщенням правомірно, більше, як 18 років, тому має право на приміщення за набувальною давністю.

При цьому, відповідач покликається на Указ Президента України, де в одному з пунктів вказано: не допускати випадків виселення Громадських організацій інвалідів з приміщень, в яких вони здійснюють  статутну  діяльність” — йдеться у рішенні.

Оцінка суду

Суд встановив, що приміщення першого поверху в будинку на вул. Городоцькій, 147 перебуває у власності громади Львова в особі Львівської міської ради.

Факт самовільного зайняття зазначеного нежитлового приміщення та відсутності вільного доступу до нього, позивач обґрунтовує актом проведення перевірки. Спірне приміщення використовується для зберігання майна, без жодних правових підстав, адже договір оренди на згадане приміщення відсутній” — йдеться у рішенні.

Відтак суд задовольнив позов Львівської міської ради і зобовʼязав виселити ГО “Спілка  інвалідів  Львівської залізниці” з приміщення на вул. Городоцькій, 147. Також з громадської організації зобовʼязали стягнути 3 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене.