Львівські лікарі рятують життя пацієнтів після атаки у шести операційних

Після обстрілу Львова до лікарень доставили 50 постраждалих

До лікарень Першого медоб’єднання Львова каретами швидкої допомоги доставили 50 постраждалих від ранкових ракетних ударів по місту. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

Усі постраждалі мають вибухові осколкові поранення

Оновлено: станом на 12:00 за медичною допомогою до лікарень Першого медоб’єднання звернулось 50 осіб, серед них — 8 дітей. 34 пацієнтів госпіталізовано у стаціонарні відділення. Життю дітей нічого не загрожує. У трьох лікарнях перебуває семеро постраждалих у критичному стані. В операційних перебуває іще 8 пацієнтів з осколковими проникаючими пораненнями.

В лікарнях розгорнуто операційні, де медичні бригади травматологів намагаються врятувати життя постраждалим. За попередніми даними у шести операційних проводили термінові операції. Загалом 11 пацієнтів перебували у критичному стані.

“Просто зараз у 6 операційних рятують життя критичних пацієнтів. Характер травм – вибухові осколкові поранення тулуба, органів грудної клітки, кінцівок та обличчя. Також поранення внутрішніх органів, травми легень та судин”, — повідомили у ТМО.

Інформація про постраждалих станом на 9:00

  • 22 людей знаходяться в лікарні Святого Луки,
  • 16 — у лікарні Святого Пантелеймона,
  • 7 дітей — у лікарні Святого Миколая.

Нагадаємо, у ніч на середу, 4 вересня, Львівщину атакували російські ракети та безпілотники. Внаслідок ворожого обстрілу у Львові постраждали десятки людей. Ще семеро осіб загинули, серед них 7-річна дитина.