• Головна
  • Новини Львова
  • Внаслідок російської атаки у Львові пошкоджені житлові будинки: є загиблі та постраждалі

Внаслідок російської атаки у Львові пошкоджені житлові будинки: є загиблі та постраждалі

Є сильні пошкодження вікон у будинках на трьох вулицях

Внаслідок повітряної атаки Росії вранці 4 вересня у Львові є два важкі влучання по житлових будинках, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. “Ворог б'є по цивільних людях, по житлових кварталах, де немає ні інфраструктурних, ні військових об'єктів.”, — написав Козицький.

Хронологія обстрілу Львова 4 серпня

  • О 6:16 Максим Козицький повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу у Львові пошкоджені житлові будинки. Усі профільні служби скерували на місце.
  • Станом на 6:43 було відомо про 6 постраждалих. Серед них — 10-річний хлопчик. Медики надавали необхідну допомогу. За словами міського голови Львова Андрія Садового, пожежі зафіксували у житлових будинках поблизу головного залізничного вокзалу. “Є загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу. Дві школи сьогодні навчання не розпочнуть: учні Арніки та 17 залишаються вдома. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника Уточнюємо інформацію щодо постраждалих”, — написав Садовий.
Фото з місця влучання на вул. Коновальця (Андрій Садовий)
  • Керівник управління освіти Львова, Андрій Закалюк уточнив, що постраждали три школи та Центр творчості. Згодом начальник Львівської ОВА Максим Козицький додав, що станом на 7:43 кількість постраждалих внаслідок нічної атаки по Львову зросла до 23. Серед потерпілих — пʼятеро дітей. “Те, що відомо станом на зараз: одна 15-річна дитина перебуває у стані середньої важкості, четверо — мають легкі ушкодження. Співчуття рідним двох людей, яких ми втратили цієї ночі” — йдеться в повідомленні начальника ЛОВА.
  • Також на деякий час перекривали для проїзду кілька вулиць, зокрема обмежували рух на Скнилівському мості та на вулиці Коновальця. Маршрути громадського транспорту також тимчасово змінювали. “Трамвай № 2 курсуватиме поки на вокзал. Автобуси 52,92,21,84 курсують по зміненому маршруту - по вул. Збиральній”, — додав Садовий.
  • Станом на 8:03 кількість загиблих зросла до трьох. “На жаль, маємо третю загиблу людину внаслідок нічної атаки по Львову. Попередньо це 14-річна дівчинка. Кількість постраждалих зросла до 25” — повідомив Козицький.
  • О 8:11 Андрій Садовий повідомив, що пошкоджено понад 50 будинків. З шести пошкоджених будинків людей відселять. Також пошкоджено два медичні заклади та дві школи.
Пошкоджена школа у Львові
  • О 9:40 Максим Козицький уточнив, що через нічну атаку у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. Окрім цього, постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації — розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення. “Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура. Велике щастя, що живі й нетравмовані охоронець і працівники Центру. Нагадаю, Центр”, — написав Козицький.
  • О 10:11 ДСНС Львівщини повідомили, що на території міжнародного аеропорту “Львів” виявили уламки збитої ракети. За попередньою інформацією інфраструктура аеропорту не пошкоджена.
  • О 12:53 рятувальники завершили розбирати завали — через російську атаку пошкоджено 154 житлових будинки.