Міськрада готує на продаж землю для будівництва 9-поверхового паркінгу на Сихові

Ділянку виставлять на електронний аукціон з початковою ціною понад 35 млн грн

У Львівській міській раді розглядають питання продажу земельної ділянки на проспекті Червоної Калини для будівництва багаторівневого паркінгу. Землю виставлять на електронний аукціон. Відповідний проєкт ухвал оприлюднили 3 вересня на офіційному порталі міської ради Львова.

Паркінг передбачений на 570 авто

Йдеться про ділянку площею 0,8471 га у Сихівському районі міста, яка розташована в межах гаражі та автостоянок. Міська влада хоче продати цю землю через електронний аукціон. Початкова ціна ділянки - 35 млн 293 тис. грн. Учасники аукціону мають внести заставу в розмірі 7 млн 570 тис. грн. Мінімальний крок для підвищення ціни на торгах складає майже 353 тис. грн.

Ділянка, яку готують для продажу

Згідно з детальним планом території, який у міськраді затвердили ще у 2010 році, на ділянці передбачено будівництво 9-поверхового паркінгу висотою до 30 метрів, який вміщатиме 570 автомобілів. Головна мета цього проєкту — задовольнити потребу мешканців Сихова в місцях для паркування. Це допоможе звільнити вулиці від припаркованих автомобілів, збільшити їх пропускну здатність та впорядкувати пішохідні зони.

Крім того, у пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що міськрада планує виділити ще одну ділянку площею близько 0,17 гектара поруч з основною. Вона призначена для будівництва нової вулиці, яка забезпечить належне функціонування багаторівневого паркінгу.