• Головна
  • Новини Львова
  • Втратив ногу та провів місяць у комі: львівські лікарі врятували 18-річного мотоцикліста

Втратив ногу та провів місяць у комі: львівські лікарі врятували 18-річного мотоцикліста

Через три місяці після аварії хлопець готується до протезування

Львівські лікарі врятували 18-річного мотоцикліста, який після зіткненням з автомобілем місяць пробув у комі. Через серйозні травми хлопцеві довелося ампутувати ліву нову. Про це журналістам LVIV.MEDIA повідомили у Першому ТМО Львова, у понеділок, 2 вересня.

Хлопець пролетів 30 метрів

У аварії Ігор Тригубенко потрапив 18 травня. Після зіткнення з автомобілем, хлопець пролетів майже 30 метрів, отримав численні важкі травми і провів місяць у комі. За словами хлопця, його життя врятував шолом. Після аварії у хлопця діагностували відкриті переломи лівої руки та ноги, а також забій грудної клітки. Також у хлопця були переломи стегнової та гомілкової кісток. Ортопеди “склали” фрагменти стегнової кістки та зафіксували їх металевою конструкцією.

“Було вже темно. Я їхав по своїй смузі і тут бачу яскраві фари. Раптово на мою смугу виїхало легкове авто. Спробував трохи дати вправо, але це не допомогло. Ми зіштовхнулися. Я дуже далеко відлетів. Кажуть, що десь на 28 метрів і що мене врятував шолом. Він був майже стертий з лівого боку. Якби не шолом, то я би загинув на місці – так мені потім скажуть лікарі”, — розповів Ігор.

Після операції в Ігоря з’явилося одне з можливих ускладнень, що виникає при переломах та втручаннях на кістках – жирова емболія. Це коли жири потрапляють до кровоносної системи і блокують судини. Юнак впав у кому – на 2 тижні. А, коли опритомнів, то його занурили в кому вже примусово, тобто медикаментозно. Бо біль, що його відчував Ігор, був просто нестерпний. Загалом хлопець пробув у комі цілий місяць.

В лікарні Святого Пантелеймона, де Ігору провели кілька складних операцій, лікарі боролися за збереження його лівої ноги, але через ускладнення, що виникли після переломів, кінцівку все ж довелося ампутувати. Зараз, через три місяці після аварії, Ігор активно займається фізичною терапією в Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN і готується до протезування.