На фронті загинув аспірант Українського католицького університету Микола Гаєвой

28-річний захисник загинув на Курському напрямку

На Курському напрямку від рук російських окупантів загинув 28-річний аспірант Українського католицького університету Микола Гаєвой. Захисник долучився до війська добровольцем у перший день повномасштабного вторгнення. Про його загибель повідомила пресслужба університету у п’ятницю, 30 серпня.

“Талановитий історик, мав бронь, міг не іти до війська. Пішов. Воював. Загинув. Біль невимовний. Микола писав чудові статті й готував наукову роботу про Ярослава Стецька. Надіслав мені фрагмент. Все руки не доходили опрацювати ці двадцять сторінок... Ми опублікуємо на "Історичній правді" як нев'янучий вінок на могилу українського героя”, — написав головний редактор at сайт "Історична правда".

Микола Гаєвой народився в Ужгороді, у Горянах. До УКУ навчався на історика в Ужгородському національному університеті та навчався у Теологічному інституті в Брюховичах. На Гуманітарному факультеті УКУ за програмою “Історія” здобув ступінь магістра та у 2019 році вступив до аспірантури. 24 лютого 2022 року захисник взяв академвідпустку та пішов добровольцем у військо. Микола Гаєвой служив у 95-й окремій десантно-штурмовій Поліській бригаді ДШВ ЗСУ. Військовий загинув 27 серпня 2024 року.