До Львова прибудуть мощі святої Терези: де і коли можна помолитися

Це остання зупинка мощей в Україні перед поверненням до Франції

У суботу, 31 серпня, до Львова прибудуть місійні мощі св. Терези від Дитятка Ісуса і Пресвятого Обличчя. Спочатку їх доставлять до монастирського храму святого Онуфрія, а впродовж неділі до них можна буде приступити в церкві святого Андрія. Увечері того ж дня вони вирушать до Франції. Про це 30 серпня повідомило видання “Духовна велич Львова”.

“Орієнтовно близько п’ятої вечора в суботу ми привеземо мощі святої Терези від Дитятка Ісуса до Онуфріївського монастиря, а в неділю — зранку до вечора вони будуть виставлені в церкві Святого Андрія. Опісля мощі вирушать до Франції”, — розповів священник-василіянин Порфирій, який супроводжує святиню.

За його словами, прибуття мощей великої святої до України пов’язане з ювілеєм — наступного року виповнюється сто років з часу канонізації святої Терези папою Пієм XI.

Нам дивом вдалося організувати прибуття мощей до України. Це місійні мощі святої Терези, які поміщені в спеціальний мощевик, орієнтовний розмір якого: довжина – 1 метр, ширина – 80 см, висота – 1, 2 метри. Він був виготовлений також 100 років тому. З того часу постійно подорожує по всьому світі. Свята Тереза від Дитятка Ісуса дуже відома та допомагає багатьом людям. Тож коли з’явилося двотижневе вікно у часі, ми відразу цим скористалися, нам допомогли у цьому в Лізьє”, — розповів ієромонах. Перед мощами можна буде помолитися.

Мощі  святої відвідали Чортків, Бучач, Погоню, Франківськ та прямують у Гошів. У неділю місійна подорож святої Терези в Україні завершується саме у Львові.

Нагадаємо, у травні 2022 року у львівському храмі тиждень перебували мощі Миколая Чарнецького.