• Головна
  • Новини Львова
  • Брюховичі, Винники, Рясне-Руське: Львівська міськрада розгляне нові плани забудови

Брюховичі, Винники, Рясне-Руське: Львівська міськрада розгляне нові плани забудови

У мерії розглянуть розроблення трьох детальних планів територій

У Львівській міській раді розглянуть питання про розроблення трьох детальних планів територій, йдеться про визначення можливостей забудови у Брюховичах, Винниках та Рясне-Руському. Відповідні проєкти ухвал оприлюднили 29 серпня на офіційному порталі міської ради Львова.

Брюховичі

Пропонується розробити детальний план території площею 9,1 га в районі вулиць Дитячої, Спортової, Паркової та Незалежності України. Як вказано в інформаційній записці, метою є завершення формування кварталу малоповерхової житлової забудови, а також винесення виробничих будівель, що можуть негативно впливати на навколишнє середовище. Відповідальним за фінансування і розроблення детального плану території є ТОВ "Тесля", яке за даними аналітичної системи YouControl створене 22 роки тому у Брюховичах. Компанія займається будівництвом, а її власником є Любомир Дмитрук.

Винники

У Винниках планують розробити детальний план території площею 4,1 га на вул. Лісній та проектованій вулиці. Це дозволить розглянути можливість забудови цієї ділянки житлом і комерційними приміщеннями. Профінансують роблення плану ТзОВ "Лев Арт Парк" та ТзОВ "ЛМБ – 7".

Компанію "Лев Арт Парк" зареєстрували у Львові понад 5 років тому. Її власниками є Василь Левицький та Олександр Островський, яким також належить відома львівська будівельна компанія “LEV Development” та телеканал “Правда ТУТ”.

Рясне-Руське

Третій детальний план, який повинні розробити, стосується ділянки площею 2,7 га в районі вул. Залізничної, Кільцевої дороги та проектованої вулиці у селі Рясне-Руське. Тут планується громадська забудова із закладами обслуговування, комплексним благоустроєм і нежитловими об’єктами. Заявником вказаний громадянин Олег Гайзлера.

Заявники зобов’язані провести громадські слухання

Затвердження цих планів дозволить визначити напрямки розвитку забудови та врахувати громадські інтереси через проведення громадських слухань. Заявники повинні укласти договір із сертифікованою проєктною організацією для розроблення детального плану території та містобудівної документації. Після розроблення плану вони мають звернутися до управління зв’язків з громадськістю для проведення громадського слухання, щоб врахувати громадські.