У Львові почали курсувати ще два берлінські трамваї

Вони, які і два попередні трамваї з цієї партії, курсують на маршруті №3

У Львові переоблаштували та випустили на лінію ще два берлінські трамваї. Вони, як і два попередні трамваї з цієї партії, курсують на маршруті №3. Про це повідомляє Львівська міська рада, у п’ятницю, 30 серпня.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс» на цій лінії працюють вже чотири із дванадцяти трамвайних вагонів, які нещодавно місто отримало від Берліна. Як розповів керівник комунального підприємства Володимир Ковалів, зараз у ремонтних майстернях переобладнують ще два трамваї. Вони мають виїхати на маршрути у другій половині вересня.

Як зазначають у ЛКП «Львівелектротранс», берлінські вагони є енергоощадними і споживають у 2 — 2,5 раза менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Відтак це дозволить підприємству, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Додамо, 12 робочих вагонів КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня, а останній – на початку липня цього року. У вагоноремонтні майстерні Львівелектротрансу трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють частину обладнання, фарбують та поетапно випускають на лінії.

Нагадаємо, у Львові з 2 серпня почав курсувати перший трамвай, який місту подарували з Берліна. Ще один почав курсувати 3 серпня