У Львові з 1 вересня подорожчає вартість проїзду у громадському транспорті

При оплаті готівкою одна поїздка вартуватиме 25 гривень

З 1 вересня у Львові подорожчає проїзд у громадському транспорті, при оплаті готівкою. Вартість однієї поїздки становитиме 25 грн. Про це 29 серпня під час брифінгу повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Підвищення відтермінували ще з червня

За його словами, підвищення вартості готівкової оплати планувалося ще з червня, але його відклали для того, щоб спочатку запровадити можливість безкоштовної пересадки, яку запровадили у липні. Зараз проїзд у транспорті вартує 20 грн при оплаті готівкою.

“Це рішення яке було про підняття вартості готівкової оплати з червня місяця, ми його тому і відтерміновували, для того, щоб в липні запустити можливість безкоштовної пересадки. Ми з однієї сторони даємо людям можливість дешевше їздити використовуючи безготівкові способи оплати, з іншої сторони ми робимо дорожче вартість готівкового проїзду. Власне з 1 вересня ми плануємо піднімати до 25 грн” — пояснив Олег Забарило.

Тарифи на проїзд станом на 29 серпня 2024 року:

  • оплата «ЛеоКарт» 13 грн за одну поїздку;
  • оплата банківською карткою — 15 грн за одну поїздку;
  • оплата готівкою — 20 грн за одну поїздку.

Забарило пояснив, що рішення прийняли для заохочення пасажирів користуватися безготівковими способами оплати проїзду. Ще в грудні, перед запуском електронного квитка, було прийнято рішення про уніфікацію тарифів у громадському транспорті. Тоді ж було заявлено, що безготівкова оплата має бути найдешевшим і найзручнішим способом для пасажирів.