Академія сухопутних військ у Львові оголосила додатковий набір вступників

Набір відбуватиметься протягом двох тижнів

Національна академія сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного оголосила додатковий набір вступників. Він триватиме орієнтовно два тижні. На майбутніх вступників перед початком навчання чикатиме базовий військовий вишкіл. Про додатковий набір LVIV.MEDIA розповів заступник начальника факультету з навчальної роботи Сухопутної академії підполковник Олександр Онищук.

Додатковий набір вступників

У звʼязку повномасштабною війною, яка триває у нашій країні, наша академія оголосила про додатковий набір вступників. Це було зроблено у звʼязку з тим, що кандидати-абітурієнти не встигали подати повний пакет документів до початкового вступу. Також є такі вступники, які спочатку хотіли вступити в цивільні навчальні заклади, але потім вирішили стати військовими. Були навіть ті, хто не знав як вступити й не слідкував за цим” — зазначив Олександр Онищук.

До слова, команда LVIV.MEDIA провела один день на полігоні з курсантами Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, щоби побачити, як відбувається базовий військовий вишкіл для курсантів та мобілізованих.

В коментарі LVIV.MEDIA керівник пресслужби Сухопутної академії Антон Миронович зазначив, що додаткова вступна кампанія буде тривати близько двох тижнів. “Точної дати, коли вона закінчується, \немає. Це буде тривати тиждень, максимум два. Ті абітурієнти, які вже вступили до академії цього року, пройшли базову військову підготовку. Ті ж вступники, які тільки приєднаються, теж будуть зобовʼязані її пройти в тому самому форматі. Однак ми будемо гнучко підходити до початкового процесу їхньої освіти” — розповів Антон Миронович.

Також Антон Миронович зазначив, що точної кількості абітурієнтів, які вступили до Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного озвучувати не можна через те, що це інформація для службового користування. Втім він зазначив, що набір великий, і академія максимально йде на зустріч вступникам, щоб держава мала великий військовий потенціал.