Часті зміни графіків відключень: Львівобленерго пояснює ситуацію

За розпорядженням НЕК “Укренерго” десять разів протягом дня змінювали графіки відключень світла на Львівщині

У вівторок, 27 серпня, у Львові та області відбувалися часті зміни графіків відключень електроенергії. За розпорядженням НЕК “Укренерго” графіки змінювалися десять разів протягом дня. Спочатку були незначні коригування по годині у різних групах, а згодом масштабні зміни для усіх споживачів.

Стабілізувати ситуацію може повернення “білих” клітинок у графік

У “Львівобленерго” пояснили у коментарі LVIV.MEDIA, що вони отримують усі розпорядження від НЕК “Укренерго” і не можуть впливати на частоту або причини змін у графіках. Вони лише виконують вказівки, оскільки не мають права ігнорувати команди. Проте, “Укренерго” не пояснює причин таких частих змін.

“Всі розпорядження ми отримуємо від НЕК “Укренерго”, ми не можемо пояснити чому так відбувається. Вони вносять зміни і від них приходить команда. Ми заручники ситуації, тому що ми не маємо права не публікувати зміни. Колись у нас був графік із білими клітинками “можливе відключення”. Якби так і було, то ми б тоді могли вимикати світло у цих клітинках в разі потреби, але зараз ми даємо точні години включення і виключення. Оновлюємо рівно стільки разів, скільки команд дає “Укренерго”, — пояснила LVIV.MEDIA речниця “Львівобленерго” Галина Петрушко.

Актуальний графік відключень світла на Львівщині станом на 21:20, 27 серпня.

Нагадаємо, спершу в “Львівобленерго” повідомляли про відключення електрики на 8 годин кожній з груп, однак згодом до графіка внесли зміни і відключень побільшало. Пізніше, опублікували новий графік відключень згідно з яким світло повинні були вимикати до 14 годин. Після цього з 15:00 у Львові та області взагалі відмінили графіки відключень світла, а менш ніж через годину Львівобленерго знову змінило графіки і повернуло погодинні відключення 27 серпня.