• Головна
  • Новини Львова
  • Міськрада забрала у власність укриття Львівського автовокзалу для подальшого ремонту

Міськрада забрала у власність укриття Львівського автовокзалу для подальшого ремонту

Приміщення сховища внесуть в міську програму ремонтів укриттів

У Львівській міській раді розглядають рішення щодо ремонту укриття, яке розташоване у приміщенні “Львівського автовокзалу” на вул. Стрийській. Відповідний проєкт ухвал оприлюднили 27 серпня на офіційному порталі міської ради Львова.

Укриття розраховане на 150 людей

Йдеться про сховище цивільного захисту на вулиці Стрийській, 109. Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, захисну споруду збудували у 1978 році. Укриття має площу 129,9 кв.м, та здатне вмістити до 150 людей. Однак, на цей час сховище перебуває у занедбаному стані і не придатне до використання.

Захисна споруда перебувала у державній власності, але регіональне відділення Фонду держмайна звернулося до Львівської міськради з проханням прийняти його на свій баланс. 16 липня цього року міська рада своєю ухвалою затвердила акт прийому-передачі споруди у власність Львівської міської громади.

Для цього у міськраді вирішили внести сховище у вже існуючу програму ремонту та облаштування захисних споруд на 2022-2024 роки. Лише після цього можна буде розпочати ремонтні роботи, щоб облаштувати укриття під його основну функцію, щоб мешканці могли його використовувати під час загроз.