Міськрада Львова заборонила використання коней у центрі міста

Робоча група мерії розпочала роботу над новими умовами використання тварин

На засіданні виконавчого комітету 27 серпня перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко оголосив про заборону використання коней у центральній частині міста. Це рішення прийняли після вчорашнього інциденту на проспекті Свободи, де впав кінь, запряжений у карету.

Робоча група розробляє нові правила

Члени виконкому підтримали рішення про заборону перебування коней та поні, а також здійснення будь-якої діяльності з їх використанням на території центральної частини Львова.

“Від сьогоднішнього дня робоча група розпочне роботу. також даним проєктом рішення ми визначаємо, щоб заборонити діяльність, оскільки буде працювати робоча група і потрібно дослідити всі аспекти. Думаю, що результати будуть достатньо оперативно публічно запрезентовані. Будемо працювати щодня, тому що питання дуже активно обговорюється і потребує публічної чіткої позиції”, — пояснив Москаленко.

До складу робочої групи увійшли депутати, члени виконкому, активісти, народні депутати та представники зоозахисних організацій з Києва. Група розробить нові правила щодо використання тварин у центрі Львова. На час роботи групи будь-яка діяльність, пов’язана з використанням коней та поні у центральній частині міста, буде заборонена.

Москаленко зазначив, що робоча група почне працювати негайно, і результати її діяльності будуть оперативно оприлюднені. Це питання викликає велику суспільну увагу, тому влада міста надасть йому особливу вагу.

Нагадаємо, 26 серпня на проспекті Свободи впав кінь, запряжений у карету, що катає вулицями Львова усіх охочих. також додамо, що 2019 року у центрі Львова сполохані гучним звуком коні винесли карету на лавку з людьми. Травму отримала 15-річна дівчина. Також постраждав візник, який управляв каретою.