У Львові контролери “під прикриттям” штрафуватимуть порушників правил проїзду

Контролери в цивільному одязі почнуть видавати штрафи за порушення правил проїзду як водіям, так і пасажирам громадського транспорту

У Львові контролери в цивільному одязі почнуть штрафувати порушників правил проїзду у громадському транспорті. Штрафуватимуть як пасажирів, так і водіїв. Про це повідомили у Львівавтодорі.

В рамках проєкту “Таємний пасажир”, працівники контролю ЛКП “Львівавтодор” протягом семи місяців в цивільному одязі спостерігали за дотриманням правил проїзду у громадському транспорті. Зафіксувавши численні порушення вирішили, що відтепер працівники “під прикриттям” будуть не лише спостерігати, а й штрафувати порушників.

Серед виявлених порушень, зафіксували серед водіїв наступні:

  • не видають разовий паперовий квиток, або видають старі недійсні квитки, які залишили попередні пасажири — таким чином пасажири з старим квитком не можуть підтвердити проїзд у транспорті
  • не відчиняють усі двері в громадському транспорті. “Це не лише сповільнює посадку та висадку пасажирів, а й створює незручності особливо для маломобільних груп населення,” — стверджують у Львівавтодорі.
  • не вмикають систему е-квитка на консолі водія: таким чином не працює безготівкова оплата через валідатор, також не можна отримати й паперовий квиток
  • розмовляють телефоном та курять за кермом
  • не зупиняються на зупинці, або на вимогу. “Особливо, коли бачать контролерів у спецформі,” — додають у Львівавтодорі.

Пасажири поспіхом сплачують проїзд, коли заходять контролери

Також правил не дотримуються і пасажири громадського транспорту у Львові, а саме їздять “зайцем” та не сплачують проїзд, поки не побачать контролерів. Коли ж працівники контролю заходять у транспорт, то оплачують проїзд поспіхом.

“Аби зменшити кількість порушень та підвищити відповідальність і водіїв, і пасажирів — ми запроваджуємо новий підхід. Тепер на маршрутах працюватимуть і контролери у цивільному одязі. Їх неможливо буде швидко впізнати. Вони оперативно реагуватимуть на порушення, які виявляють “таємні пасажири,” — повідомили у Львівавтодорі. Усі деталі обіцяють повідомити згодом.

Нагадаємо, нещодавно оператор електронного квитка повідомляв, що водії автобусів на Львівщині масово ухиляються від обліку готівки. Водії здебільшого не реєструють у системі розрахунки готівкою, а в середньому зафіксували лише два розрахунки на день.