Протезисти у Львові вперше виготовлять ортез для травмованої собаки

Собаку, ймовірно, збила машина і тепер у неї не функціонує лапа

У Львові вперше виготовлять ортез для собаки, у якої не працює лапа. Тваринка потрапила до притулку після того, як її, ймовірно, збила машина. Кінцівку вирішили не ампутувати, а спробувати відновити її функції за допомогою ортезування. Про це повідомили у центрі протезування та ортозування Unbroken.

Собачку Сару вирішили ортезувати після того, як вона потрапила з травмою лапи до ЛКП “Лев”. Ветеринари вагалися, чи ампутувати лапу собаці, чи зберегти. Врешті вирішили таки спробувати врятувати кінцівку Сари. “Я вирішила, що варто боротися за травмовану лапу. І подумала, що можна було б встановити для собаки ортез, бо вона ходить на трьох лапах тільки. Ми прийшли до Unbroken із Сарою, показали її спеціалістам, всі рентгени і вони вирішили спробувати допомогти цій собаці,” — розповіла директорка ЛКП “Лев” Юліана Саврук.

Фото: Unbroken
Фото: Unbroken

“Нову лапу” собака може не прийняти

Протезисти взяли мірки з собаки та згодом виготовлять ортез, однак фахівці зазначають, що тваринка може не прийняти “нову лапу”: “Наразі таке ортезування для тваринки ми будемо робити вперше. Після зняття мірок наступним етапом буде виготовлення цього ортезу. І потому вже саме ортезування. Будемо бачити, як собака сприйме наш виріб та чи не буде згризати “нову лапу,” — зазначив керівник Центру протезування та ортезування Владислав Сіховський.

До слова, ортез — це спеціальний ортопедичний виріб, який використовують для стабілізації, іммобілізації і підтримки тіла або уражених кінцівок, а також для їхнього нормального функціонування.

Ортез у собаки

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині пожежники врятували собаку з водойми. Також раніше надзвичайники у Львові розбили стіну, щоб витягнути кота зі сміттєпроводу.