• Головна
  • Новини Львова
  • Два комунальні підприємства Львова хочуть взяти кредит на снігоприбиральну техніку

Два комунальні підприємства Львова хочуть взяти кредит на снігоприбиральну техніку

ЛКП "Айсберг" та "Старий Львів" просять у мерії дозвіл взяти кредит на 2 млн грн

У Львівській міській раді розглядають питання про надання дозволу двом комунальним підприємствам "Айсберг" та "Старий Львів" взяти кредит у державному банку. Йдеться про 2 млн грн на покупку техніки для прибирання міста в зимовий період. Про це стало відомо з проєктів ухвал, які оприлюднили 23 серпня на офіційному порталі міської ради Львова.

Кредит повинні виплатити протягом 5 років

Львівські комунальні підприємства "Айсберг" та "Старий Львів" звернулися до міської влади з проханням дозволити їм взяти кредити для купівлі спеціальної машини Husqvarna P 525DX з кабіною. ЇЇ планують використовувати для обслуговування центральної частини Львова та проспекту Чорновола, оскільки саме ця машина дуже маневрена для вузьких вуличок.

Husqvarna P 525DX з кабіною

Вартість техніки становить близько 1,62 мільйона гривень. Комунальні підприємства пропонують взяти кредит в "Укргазбанку" на суму до 2 мільйонів гривень терміном до 5 років. Відсоткова ставка складатиме 7% річних з можливістю зниження до 5%, а перший внесок - від 20%. Депутати міськради розглянуть питання про надання дозволу на отримання кредиту на пленарному засіданні. Якщо рішення підтримають, директори підприємств повинні будуть укласти кредитний договір.

Нагадаємо, 30 липня, депутати Львівської міської ради дозволили підприємству "Львівспецкомунтранс" взяти кредит на 9 мільйонів гривень. Ці гроші використають для закупівлі нових сміттєвозів та генераторів.