У День Державного Прапора у Львові заклали капсулу часу

Капсулу з посланням від сучасників мають відкрити у 2041 році

У п’ятницю, 23 серпня, у Львові в День Державного Прапора України заклали капсулу часу з посланнями для майбутніх поколінь. У капсулі зберігаються фото та послання від людей, які творять сучасну історію України. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Капсулу відкриють на 50-річчя відновлення незалежності

У капсулу поклали фото та побажання від військових, студентів Академії Сухопутних військ, спортсменів, волонтерів, ветеранів війни та дітей, що досягли високих результатів у навчанні попри всі труднощі. Закладати капсулу довірили 13-річній Яні Степаненко, яка у 2022 році постраждала під час обстрілу вокзалу в Краматорську. Попри те, що вона втратила обидві ноги, Яна стала символом стійкості українців. Капсулу планують відкрити у 2041 році, коли Україна святкуватиме 50-річчя відновлення незалежності.

“Низький уклін кожному й кожній, хто зараз на передовій, за те, що сьогодні на найвищому стяготримачі Львівщини, та інших обласних центрів, міст і сіл нашої держави майорить український прапор. Люди, яких ми втратили у цій війні у боротьбі за те, щоб наша держава, як і століттями перед тим, продовжувала йти під синьо-жовтим прапором, завжди житимуть у наших серцях, та мотивуватимуть нас бути гідними нашого стяга. Жодну душу не забудемо. Окупант отримає відплату сповна”, — написав Максим Козицький.

Нагадаємо, у День Державного прапора (23 серпня) та День Незалежності (24 серпня) у Львові у різних локаціях міста відбудеться низка урочистих заходів.