• Головна
  • Новини Львова
  • Керівника львівської стоматологічної поліклініки №4 оштрафували за невчасну виплату зарплати

Керівника львівської стоматологічної поліклініки №4 оштрафували за невчасну виплату зарплати

Андрій Паєнок сплатить 510 грн штрафу

Франківський райсуд Львова постановив оштрафувати в. о. генерального директора НКП “Стоматологічна поліклініка №4” за невиплату зарплати 146 працівникам. Загалом Андрій Паєнок заборгував понад пів мільйона гривень, за це він сплатить штраф розміром 510 грн. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 21 серпня у Єдиному державному реєстрі.

У документі не вказують імені порушника, однак за відкритими даними Судової влади України відомо, що йдеться про Андрія Паєнка.

Керівник поліклініки допустив заборгованість за три місяці

Як йдеться у постанові суду, 13 червня у стоматологічній поліклініці провели перевірку та виявили, що в. о. гендиректора поліклініки порушив виплату зарплати. Андрій Паєнок не дотримувався умов, визначених трудовим договором, що призвело до формування заборгованості. Відтак за два місяці (березень та квітень) гендиректор заборгував понад 600 тис. грн перед 146 працівниками поліклініки. “Заборгованість перед звільненими працівниками відсутня. Станом на час проведення перевірки не виплачено заробітну плату працівникам за травень 2024 року,” — зазначили у постанові.

На судове засідання Андрій Паєнок не з’явився. Попри це, суддя Світлана Мартьянова визнала гендиректора винним у порушенні вимог законодавства про працю і призначила покарання — штраф розміром 510 грн. Окрім того, Андрій Паєнок сплатить 606 грн судового збору. Якщо порушник не сплатить штраф протягом 15 днів — суму можуть подвоїти.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, Андрій Паєнок подав декларацію за минулий рік як виконувач обов’язків директора Стоматологічної поліклініки №4. Згідно з декларацією, єдиним джерелом доходів Андрія Паєнка є зарплата, загалом за минулий рік гендиректор отримав 234,5 тис. грн.

Нагадаємо, нещодавно оштрафували директора львівської компанії-перевізника за порушення закону про працю, через яке помер водій під час відрядження.