Головний архітектор Львова дозволив СБУ збудувати будинок для працівників

Будинок зведуть навпроти головного управління на вул. Вітовського

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво нового 6-поверхового житлового будинку для співробітників управління Служби безпеки. Новобудову зведуть на вул. Д. Вітовського, 38а, навпроти управління. Затверджені містобудівні умови та обмеження на будівництво опублікували у серпні на сайті Львівської міськради.

Вперше проєкт розглянули ще два роки тому

Будівництво планували ще з 2022 року, тоді його розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради. А остаточний проєкт представили на засіданні виконкому вже 9 липня цього року. Зводитимуть будинок на ділянці площею 0,1595 га, яка належить СБУ. Замовником будівництва є саме Управління Служби безпеки України у Львівській області. Існуючі споруди на ділянці будівництва повинні частково знести.

Проєкт будівництва

Як вказано у містобудівній документації, максимальна висота будинку буде майже 23 метри, згідно з візуалізацією це шість поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки становить 59%. Згідно з детальним планом району, який затвердили ще у 2022 році у новому житловому будинку повинно бути 33 квартири, де зможуть проживати до 85 осіб, із них кілька квартир відведуть для службовців СБУ. Крім того, у будинку передбачили підземний паркінг на 26 машиномісць.

Нагадаємо, у Львові погодили знесення частини інституту на Науковій для будівництва нового ЖК. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво нового житлового комплексу на території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України, що на вулиці Науковій, 5. Для будівництва знесуть існуючі споруди інституту.