У Львові немовля з коронавірусом потрапило до реанімації у важкому стані

Загалом протягом трьох днів до лікарень Львова госпіталізували 11 дітей з коронавірусом

Станом на 21 серпня у лікарнях Львова перебувають 16 дорослих та 11 дітей, які хворіють на коронавірус. Серед них є одна дитина у важкому стані в реанімації — це немовля з вродженою вадою. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Захворюваність на Covid серед дітей збільшується

За останню добу госпіталізували 8 нових пацієнтів хворих на Covid, а 7 виписали. Ще 738 людей лікуються вдома під наглядом сімейних лікарів. У мерії зазначили, що кількість хворих дітей зросла у порівнянні з попередніми тижнями. Якщо протягом минулого тижня госпіталізували 23 дітей, то з 19 серпня до сьогодні, тобто протягом трьох днів, госпіталізували вже 11 дітей.

Стан госпіталізованих — легкого та середнього ступеня важкості. Проте одна дитина є у важкому стані в реанімації — це немовля із вродженою вадою. Медики наголошують, що зараз симптоми COVID-19 можуть включати слабкість, сухий кашель, нежить, біль у горлі та підвищення температури. Найважче хворіють літні люди та ті, хто має хронічні захворювання.

Нагадаємо, у липні в Україні зареєстрували три випадки нового субваріанту коронавірусу “Omicron” — “FLiRT”. Три випадки субваріанту коронавірусу “FLiRT” виявили минулого тижня: два у Києві та один в Івано-Франківській області. На Франківщині від нового штаму COVID-19 FLiRT померла 80-річна жінка. Її інфікування підтвердили у лабораторії.