• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові суд відправив під домашній арешт підозрюваних у підпалі чотирьох автомобілів

У Львові суд відправив під домашній арешт підозрюваних у підпалі чотирьох автомобілів

Двоє львів’ян підпалили Renault через конфлікт з власником авто. Вогонь з підпаленої машини перекинувся на три інші, що були припарковані поруч

Сихівський районний суд Львова обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту для двох львів’ян, яких підозрюють у підпалі автомобілів. Чоловіки підпалили через неприязнь до власника одне авто, однак вогонь перекинувся і на три інші машини на стоянці. Про це йдеться в ухвалах, які оприлюднили у Єдиному державному реєстрі 14 серпня.

Підозрювані підпалили авто через неприязнь до власника

За даними справи, випадок трапився 13 травня вночі. Двоє раніше неодноразово засуджених підпалили автомобіль Renault Master біля будинку на вулиці Хоткевича, 54 через особисті неприязні стосунки з власником. “Прийшли у двір будинку та, використовуючи заздалегідь заготовлені ними легкозаймисту речовину, картонні коробки та ганчірки, які вони принесли з собою, підклали їх під автомобіль потерпілого, облили такий легкозаймистою рідиною та підпалили, після чого, переконавшись, що автомобіль загорівся, покинули місце вчинення злочину”.

Внаслідок пожежі було знищено не лише Renault Master, а й три припарковані поруч авто: Opel, Nissan та Renault Megane. Загальна сума збитків склала понад 1,19 млн гривень. Того дня у ДСНС повідомляли про три згорілі вщент авто, однак суд встановив, що вогнем було пошкоджено чотири машини.

Фото: ДСНС

Обом підозрюваним інкримінують умисне знищення чужого майна шляхом підпалу за попередньою змовою групою осіб. Суд наклав на двох чоловіків низку обмежень, включно із забороною залишати місце проживання без дозволу, спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також вимогу здати документи для виїзду за кордон. Термін дії запобіжного заходу встановлено до 9 жовтня. Ухвалу можна оскаржити в апеляційному порядку.