• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі врятували 16-річного юнака, в якого відмовили органи після купання в річці

Львівські лікарі врятували 16-річного юнака, в якого відмовили органи після купання в річці

Через інфекцію, яку хлопець підхопив під час купання, у нього відмовили нирки та печінка

У Львові лікарі врятували 16-річного юнака від смертельної інфекції. Хворобою Данило Максимчук заразився під час купання у Південному Бузі, і згодом у нього почали відмовляти органи. Після місяця, проведеного у лікарні, підліток зможе повернутися до нормального життя, повідомила пресслужба Дитячої лікарні святого Миколая у вівторок, 20 серпня.

Перші симптоми проявилися в той же день

За повідомленням медиків, 16-річний Данило Максимчук із Ладижина, Вінницької області, помітив перші симптоми вже ввечері після купання в річці з друзями. В юнака піднялася температура, а на ранок він почав блювати. Спершу медики лікували хлопця від теплового удару, але, коли його стан погіршився, відправили його на додаткове обстеження. Тоді виявилося, що Данило Максимчук заразився смертельною інфекцією — лептоспірозом.

Лептоспіроз — це важке інфекційне захворювання, яке найчастіше переносять гризуни, зокрема щурі та миші. Бактерія потрапляє у воду із сечею, а в кров людей проникає через подряпини на шкірі.

Юнак провів дві доби на діалізі без перерв

16-річний Данило Максимчук з лікарями

Інфекція вразила нирки та печінку Данила Максимчука, і вони почали відмовляти. Наступними могли стати органи серцево-судинної системи, і тоді юнак би загинув. “Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу — “штучної нирки”. Данило дві доби безперервно перебував під апаратом — така сильна була інтоксикація. Вже потім ми виконували діаліз три рази на тиждень по чотири години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно”, — розповіла про процес лікування керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая Лілія Грицків.

За життя Данила Максимчука львівські медики боролися майже місяць. Наразі всі органи хлопця повернулися до нормальної роботи, і він майже повністю відновився після недуги. Данила вже виписали, він повернувся до Вінниці, де пройде завершальні етапи лікування.