• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський суд скасував право власності на неіснуюче кафе через вимогу міської ради

Львівський суд скасував право власності на неіснуюче кафе через вимогу міської ради

Кафе нібито було розташоване на комунальній земельній ділянці

Господарський суд Львівської області розглянув позов Львівської міської ради щодо скасування права власності на неіснуюче кафе і усунення перешкод в користуванні комунальною земельною ділянкою. Кафе нібито було розташоване на проспекті Червоної Калини, 68, проте під час обстеження земельної ділянки кафе на ній не виявили. Про це йдеться у рішенні, яке опублікували 15 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Перешкоджали користуватись земельною ділянкою

На початку 2024 року Львівська міська рада подала позов про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою на проспекті Червоної Калини, 68. На ділянці повинна була розташовуватись будівля кафе загальною площею 100 кв.м, яка належить приватному підприємству “Місто Лева”. Міська рада зазначала, що вона є власником земельної ділянки і вона не надавала згоду на передачу у користування чи у власність ПП “Місто Лева” земельної ділянки. Приватне підприємство просило відмовити у задоволенні позову.

Власником земельної ділянки є Львівська міська рада, містобудівні умови та обмеження на проєктування кафе не надавались. Крім того, таке кафе згідно з актом обстеження земельної ділянки на ній не виявлено”, — йдеться у рішенні.

Вивчивши матеріали справи, суддя Василь Трускавецький задовольнив позовні вимоги міської ради. Суд ухвалив усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою та припинити володіння правом приватної власності на будівлю кафе. Крім того, суд зобовʼязав стягнути з ПП “Місто Лева” 3 тис. грн судового збору. Рішення можна оскаржити.