На “Книжковій площі” у Львові обміняли майже 5 тис. книг

Під час події відвідувачі безкоштовно отримали книги в обмін на свої прочитані

У неділю, 18 серпня, на “Книжковій площі” у Львові відвідувачі обміняли майже 5 тис. книг. Подія відбулася на площі біля пам'ятника Іванові Франку. Про результати заходу повідомив Начальник відділу програм та проєктів Управління Культури Львова Олексій Тарабан.

Акцію “Книжкова площа” організувала Львівська Муніципальна бібліотека. Його провели на площі біля пам’ятника Івану Франку. Під час події люди, які із 17 червня до 12 серпня здали свої книги у пункти збору, могли натомість взяти для себе інші. Обираючи книги у відвідувачів також була можливість взяти участь в обговореннях та відвідати концерт місцевого гурту. Для дітей же підготували майстеркласи, інтерактивні зони, читання вголос, фотозони та зустріч із письменницею.

Загалом під час акції її учасники обміняли 4,5 тис. книг. “Ми сьогодні побачили, скільки ж нас, книголюбів, багато. Як ми завзято шукаємо нові цікаві книги, як починаємо їх читати просто у парку, як найменші книголюби тягнуться до пізнання нового і проводять свій найкращий час на Книжковій площі. Це дуже надихає”, — прокоментував подію Олексій Тарабан.

До слова, “Книжкова площа” — це проєкт для популяризації читання від Львівської Муніципальної бібліотеки. Вперше подію провели у 2021 році, і вона мала б стати щорічною. Проведення “Книжкової площі” тимчасово призупини після початку повномасштабного вторгнення, і лише у 2024 році її провели вдруге.