Все місто без води: у Дублянах стався прорив водопроводу

Аварія трапилась ввечері 15 серпня

У Дублянах, що неподалік Львова, ліквідовують наслідки пориву на водопроводі. Аварія трапилась ввечері 15 серпня. У мешканців Дублян відсутнє водопостачання, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Ліквідація наслідків та робота водовозів

Над ліквідацією прориву водопроводу працюють служби Львівського національного університету природокористування, який ще до 1 вересня надає послуги з централізованого водопостачання у громаді. Закінчити всі роботи та відновити подачу води мешканцям Дублян мають ввечері 16 серпня.

Орієнтовно з 14:00 на двох локаціях працюватимуть водовози – у центрі Дублян на вул. Шевченка та в районі вулиць Садова — Зелена”, — зазначила керівниця Офісу Львівської громади у Дублянах Ірина Огниста.

До слова, в червні у Дублянах впродовж 5 днів не було води. Зазначимо, 1 вересня 2024 року послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у Дублянах надаватиме ЛМКП “Львівводоканал”. Історія приєднання водопроводу тривала понад три роки. Об'єкти водопровідно-каналізаційного господарства у Дублянах належали Львівському національному університету природокористування, який розташований у тому ж місті. Це старі об'єкти інфраструктури, побудовані ще у 60-70-х роках минулого століття, включаючи насосні станції та сільські водопроводи.