У Львові хірурги провели рідкісну операцію немовляті з перекрутом яєчника

Лікарі успішно прооперували 3-місячну дівчинку

Львівські лікарі успішно провели рідкісну операцію на 3-місячній дівчинці зі Львова. У дитини діагностували перекрут правого яєчника — це патологія, яка рідко трапляється у немовлят. Про це повідомили 16 серпня у пресслужбі Центру дитячої медицини.

У дитини був єдиний діагноз — блювота

Батьки дівчинки Катерини звернулися до лікарів через постійну блювоту у дитини. Це був єдиний симптом, який, як зазначають лікарі, часто трапляється у такому віці і може бути пов'язаний з перегодовуванням під час грудного вигодовування. Проте, під час УЗД запідозрили перекрут яєчника. Лікарі виявили, що один яєчник дитини був значно збільшений і відрізнявся від іншого за розміром.

Після діагностики лікарі негайно прийняли рішення оперувати дівчинку, оскільки без термінового втручання орган міг стати нежиттєздатним через порушення кровопостачання. Було проведено лапароскопічну операцію, під час якої вдалося розкрутити яєчник і відновити кровопостачання. Завдяки швидкому втручанню та регенеративним функціям дитячого організму, яєчник почав зменшуватися у розмірі, і з'явився кровоплин.

Операцію провела команда хірургів під керівництвом Оксани Горбач, яка зазначила, що такий випадок є надзвичайно рідкісним, і в медичній літературі є згадка лише про один подібний випадок у дитини майже того ж віку. Наразі маленька Катруся перебуває під постійним наглядом лікарів, і її стан покращується.